19 Lis 2020

DSE Centar pružit će podršku gradu Ludbregu i zadruzi Ludbreški kraj u kreiranju modela kratkog lanca opskrbe koji će pomoći lokalnim proizvođačima hrane u plasmanu njihovih proizvoda i građanima olakšatipristup lokalno uzgojenim proizvodima.

Pročitaj više >
13 Lis 2020

Dražen Šimleša iz ZMAG-a izabran je da, kao član Upravnog odbora u RIPESS Intercontinental – globalnom dijelu mreže koja se sastoji od predstavnika šest kontinenata, predstavlja Europsku mrežu za solidarnu ekonomiju – RIPESS EU.

Pročitaj više >
15 Ruj 2020

Izrađena studija o stavovima stanovnika Ludbrega i Pregrade o kvaliteti života u njihovim gradovima, doživljaju grada i radu lokalne samouprave.

Pročitaj više >
15 Ruj 2020

ZMAG je u Pragu sudjelovao na sastanku partnera projekta BuSSE – Building up Social and Solidarity Economy te na Konferenciji o rješenjima društvene i solidarne ekonomije na trenutnu krizu.

Pročitaj više >
10 Ruj 2020

Prvi dio programa Dana dobre ekonomije, održan je u organizaciji ZMAG-a i Grada Ludbrega, partnera na projektu Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju, u sklopu manifestacije Dani ludbreške Svete Nedjelje.

Pročitaj više >
31 Jul 2020

Na sastanku Vijeća za društvenu i solidarnu ekonomiju predstavljeni su rezultati Studije kvalitete života u Pregradi.

Pročitaj više >
31 Jul 2020

Na sastanku Vijeća za društvenu i solidarnu ekonomiju predstavljeni su rezultati Studije kvalitete života u Ludbregu.

Pročitaj više >
12 Lip 2020

Uključite se u RIPESS-ov webinar Suradnička izgradnja javnih politika društvene i solidarne ekonomije – od lokalnog do globalnog.

Pročitaj više >
02 Lip 2020

Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) raspisala je pozivni natječaj za radno mjesto administratora projekta i namicatelja sredstava (M/Ž).

Pročitaj više >
25 Svi 2020

Kako se isprepleću društvena i solidarna ekonomija te strukovno obrazovanje – pratite na Facebook i internetskoj stranici projekta Employ SSE.

Pročitaj više >
13 Svi 2020

Primjere dobre prakse društvenog poduzetništva u Hrvatskoj, uključujući i ZMAG-ov projekt kratkog lanca opskrbe Hrana za dobro izdvojila je Vera Gjokaj.

Pročitaj više >
11 Svi 2020

ZMAG već nekoliko mjeseci radi na obnovi Recikliranog imanja, pripremajući se za otvaranje Centra za razvoj društvene i solidarne ekonomije (DSE Centar), koji će se smjestiti u obnovljene prostore na imanju.

Pročitaj više >
27 Vel 2020

Jeste li znali da je u Kopenhagenu čak 89 % hrane iz 900 javnih kuhinja (škola, vrtića, staračkih domova) ekološko? To je samo jedan od primjera dobre prakse o kojima se razgovaralo na okruglom stolu u Budimpešti na kojem je sudjelovala ZMAG-ova predstavnica Marija Zrnić.

Pročitaj više >
18 Vel 2020

Projekt Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju okupio je angažirane građane i predstavnike partnerskih gradova Ludbrega i Pregrade, a glavna tema razgovora bila je planiranje daljnjeg rada Vijeća i aktivno sudjelovanje članova u razvoju modela dobre prakse u lokalnoj zajednici.

Pročitaj više >
02 Sje 2020

O tome kako koristiti ekonomiju za dobar odnos sa zaposlenicima, lokalnom zajednicom i društvom, resursima i ekosustavima pričali smo sa stanovnicima Zeline.

Pročitaj više >
11 Pro 2019

Kako je bilo uživo vidjeti i doživjeti primjere dobre prakse u području društvene i solidarne ekolnomije u Liverpoolu piše Dražen Šimleša iz ZMAG-a.

Pročitaj više >
09 Pro 2019

Novi Erasmus+ program EmploySSE educirat će učitelje i trenere koji se bave strukovnim obrazovanjem o potencijalima društvene i solidarne ekonomije za uključivanje u njihova predavanja i kurikulume.

Pročitaj više >