Novim radionicama za osnovnoškolce nastavlja se suradnja ZMAG-a s Udrugom žena Velika Pisanica.

Pročitaj više >

Učitelji OŠ Velika Pisanica posjetili su Reciklirano imanje i upoznali se s radom ZMAG-a te time obilježili Dan učitelja.

Pročitaj više >

Učenici OŠ Velika Pisanica sudjelovali su na ZMAG-ovim radionicama zdrave hrane i ekološkog vrtlarenja te su posadili svoj mali školski vrt za koji će se brinuti svi zajedno.

Pročitaj više >

U okviru nastavka ZMAG-ove suradnje s udrugama Zelena Istra i Centar za mirovne studije na projektu Znanje za održivo djelovanje, ZMAG je u Zagrebu održao dvodnevnu edukaciju o održivom razvoju.

Pročitaj više >

U Zvonjalici se pričalo o ekologiji, održivom razvoju i ZMAG-ovom projektu Edutopija 21.

Pročitaj više >

Vrtekice su posjetile Šibenik gdje su održale niz radionica o održivom življenju, nakon čega su istražile Memorijalni centar Fausta Vrančića na Prviću i Restauratorski odjel u Šibeniku.

Pročitaj više >

Obrazovni modul za odrasle #3: Kako se učinkovito organizirati, surađivati, kreirati i voditi promjene, dijeliti međusobno znanja i vještine te kako pokrenuti konkretne akcije u lokalnoj zajednici

Pročitaj više >

Iako se na raspored ponovno vraćaju radionice i predavanja u kojima se sudjeluje uživo, ZMAG nastavlja i sa svojim online edukativnim aktivnostima.

Pročitaj više >

ZMAG i Udruga žena Velike Pisanice učili su osnovnoškolce o otpadu i plastici te recikliranju stare odjeće.

Pročitaj više >

Što je to kvaliteta života i kakve to veze ima s okolišem te Otpad i plastika nazivi su posljednjih radionica održanih u okviru projekta EdUtopija 21 prije odluke o obustavi nastave.

Pročitaj više >

Obrazovni modul za odrasle #2: Timsko istraživanje, identificiranje potencijalnih suradnika, metode mapiranja i uključivanja različitih dionika

Pročitaj više >

ZMAG je na Konferenciji o održivom razvoju, u sklopu projekta Ulična oaza – dijalog s mladima o urbanom prostoru, održao predavanje za srednjoškolce u Rijeci.

Pročitaj više >

Učenici velikogoričkih osnovnih škola u sklopu projekta EdUTOPIJA 21 naučili su mjeriti ekološki otisak i izraditi prirodnu kozmetiku.

Pročitaj više >

Nastavljena je suradnja ZMAG-a s udrugom Breza iz Osijeka, u sklopu koje je održano predavanje polaznicima programa Start the Change.

Pročitaj više >

Obrazovni modul #1: Što je to održivi razvoj, kako prepoznati potencijale i prirodne resurse zajednice te kako rješavati probleme u skladu s održivim razvojem i unaprjeđivanjem održive zajednice.

Pročitaj više >

Počinju besplatni obrazovni moduli za građane Velike Gorice pod zajedničkim nazivom „Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj“.

Pročitaj više >

ZMAG je pred kraj godine ugostio udrugu Odraz i njihove učitelje i učiteljice iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka s kojima rade na obrazovanju za održivi razvoj.

Pročitaj više >

Proglašeni su pobjednici Žutog okvira za održivi razvoj, znanost i obrazovanje 2019, a u kategoriji održivog razvoja "Iskorijeniti glad, poboljšati ishranu te promovirati održivu poljoprivredu" nagradu odnosi ZMAG.

Pročitaj više >