Nakon ove radionice – sushi je u duši

20.08.2020.

Na radionici izrade veganskog sushija naučili smo izraditi futumaki, usumaki, Kalifornija maki, nigiri sushi i tamari sushi.

Zadnja ljetna ZMAG-ova radionica održana je 28. srpnja 2020. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, a bila je posvećena izradi sushija – i to veganskog. Radionicu je vodio Kruno Vuljar, nekadašnji sushi kuhar s trogodišnjim iskustvom, trenutno permakulturist koji vodi radionice vrtlarenja.

Polaznici radionice naučili su pravilno kuhati rižu i pripremiti povrće za sushi, ukiseliti đumbir i napraviti wasabi pastu te izraditi nekoliko vrsta sushija: futomaki (velika rolica alga izvana), usumaki (mala rolica alga izvana), Kalifornija maki (alga iznutra sezam izvana), nigiri sushi (duguljasti komadići sa povrćem na vrhu), tamari sushi (okruglasti sushi sa povrćem na vrhu). Najbolji dio radionice bilo je, naravno, kušanje svih vrsta sushija.

Ostale vijesti iz teme

Novim radionicama za osnovnoškolce nastavlja se suradnja ZMAG-a s Udrugom žena Velika Pisanica.

Pročitaj više >
19 Lis 2020

DSE Centar pružit će podršku gradu Ludbregu i zadruzi Ludbreški kraj u kreiranju modela kratkog lanca opskrbe koji će pomoći lokalnim proizvođačima hrane u plasmanu njihovih proizvoda i građanima olakšatipristup lokalno uzgojenim proizvodima.

Pročitaj više >
18 Lis 2020

U novom izdanju magazina D&D koji je na kioscima, ZMAG-ove vrtekice raspisale su se o korisnosti ježeva u vrtu i načinima korištenja drvene sječke.

Pročitaj više >
Više novosti