Edukacija za održivi razvoj

Nastavljamo s obrazovanjem za održivi razvoj i djelovanje unatoč COVID-19 virusu

14.09.2020.

U okviru nastavka ZMAG-ove suradnje s udrugama Zelena Istra i Centar za mirovne studije na projektu Znanje za održivo djelovanje, ZMAG je u Zagrebu održao dvodnevnu edukaciju o održivom razvoju.

Dvodnevna radionica o održivom razvoju, organizirana uokviru nastavka ZMAG-ove suradnje s udrugama Zelena Istra i Centar za mirovne studije na projektu Znanje za održivo djelovanje, pružila je odgovor na pitanje – kako primjenjivati održivi razvoj u školama. Edukacija je bila namijenjena učiteljima i učiteljicama iz Osijeka, Zagreba, Siska i Krapinsko-zagorske županije koji provode Građanski odgoj i obrazovanje. Učili smo koliko su održivi razvoj i GOO nerazdvojni i kako jedno ne postoji bez drugoga te na koji način se brojne teme preklapaju i mogu zajedno predavati. U vrijeme virusa COVID-19 rad u školama postaje sve izazovniji i zahtjevniji, a izvaninstitucionalno obrazovanje gotovo nemoguće pa je seminar bio usmjeren na teme i praktične vježbe koje učitelji i učiteljice mogu sami provoditi u razredima s djecom.

Ostale vijesti iz teme

Novim radionicama za osnovnoškolce nastavlja se suradnja ZMAG-a s Udrugom žena Velika Pisanica.

Pročitaj više >

Učitelji OŠ Velika Pisanica posjetili su Reciklirano imanje i upoznali se s radom ZMAG-a te time obilježili Dan učitelja.

Pročitaj više >

Učenici OŠ Velika Pisanica sudjelovali su na ZMAG-ovim radionicama zdrave hrane i ekološkog vrtlarenja te su posadili svoj mali školski vrt za koji će se brinuti svi zajedno.

Pročitaj više >
Više novosti